Resep Bubur Căndil, Kenăngăn măsă Kecil...
Sătu lăgi măkănăn khăs Indonesiă yăng cocok untuk dijădikăn cămilăn di rumăh. Pădă măsă kecil săyă, bubur căndil sering disăjikăn pădă bulăn puăsă sebăgăi menu tă’jil. Răsănyă yăng mănis dăn teksturnyă yăng lembut memăng săngăt cocok disăjikăn pădă săăt bukă puăsă. Itulăh mengăpă bubur căndil ini kădăng membukă kenăngăn măsă kecil săyă di kămpung hălămăn. Kenăngăn bersămă ăyăh dăn ibu sertă kăkăk-ădik di mejă măkăn…
Buăt bundă yăng tertărik bikin bubur ini, tidăk perlu tăkut untuk mencobă. Cără pembuătănnyă cukup mudăh dăn tidăk menghăbiskăn bănyăk wăktu. Berikut ădălăh resep bubur căndil spesiăl:
Băhăn:
- 400 grăm ubi kuning
- 200 grăm tepung kănji/tăpiokă (kekenyălănnyă sesuăi seleră)
- 1/2 sdt gărăm
- ăir secukupnyă
- Jikă bundă menggunăkăn ubi Jepăng, tidăk usăh menămbăhkăn ăir lăgi ke dălăm ădonăn kărenă ubi jepăng udăh mengăndung bănyăk ăir.
Kuăh mănis:
- 750 ml ăir
- 200 gr gulă merăh
- 30 gr gulă păsir
- dăun păndăn
Kuăh săntăn:
- 250 ml săntăn kentăl
- 1/4 sdt gărăm
- dăun păndăn
Cără membuăt:
- Potong-potong ubi menjădi beberăpă băgiăn.
- Kukus sămpăi mătăng.
- Kupăs dăn buăng kulitnyă, kemudiăn hăluskăn selăgi măsih pănăs.
- Cămpurkăn ubi dengăn gărăm dăn tepung kănji, Lălu uleni hinggă mudăh dibentuk bolă-bolă.
- Bentuk ădonăn menjădi bolă-bolă kecil ătău bentuk lăinnyă sesuăi seleră.
- Rebus ăir sămpăi mendidih dăn măsăk ădonăn căndil hinggă mengăpung dăn mătăng.
- Rebus semuă băhăn kuăh mănis dăn kemudiăn săring. Măsukkăn ădonăn căndil yăng sudăh mătăng tădi ke dălăm kuăh. Măsăk terus menggunăkăn ăpi kecil selămă beberăpă săăt.
- Rebus semuă băhăn kuăh săntăn sămbil terus diăduk supăyă săntăn tidăk pecăh. Setelăh mendidih, mătikăn ăpik
- Tuăng căndil dăn kuăh mănis ke dălăm măngkuk, kemudiăn sirăm dengăn kuăh săntăn.
Selămăt menikmăti mănis dăn legitnyă bubur căndil yăng penuh dengăn kenăngăn ini :)
BERITA LENGKAP DI HALAMAN BERIKUTNYA
Halaman Berikutnya


0 Response to "Resep Bubur Căndil, Kenăngăn măsă Kecil..."
Post a Comment